HEINÄ-SYYSKUUN 2017 YWAM KOIVUMÄEN UUTISKIRJE

HEINÄ-SYYSKUUN 2017 YWAM KOIVUMÄEN UUTISKIRJE

Mutta kuinka he voivat huutaa avukseen sitä, johon eivät usko? Kuinka he voivat uskoa siihen, josta eivät ole kuulleet? Kuinka he voivat kuulla, ellei kukaan julista?Kuinka kukaan voi julistaa, ellei häntä ole lähetetty? Onhan kirjoitettu: ”Kuinka ihanat ovat ilosanoman tuojan askelet! Room. 10:14-15

Manila

Saavuimme Filippiinien Manilaan 10 henkisellä tiimillämme 24. kesäkuuta. Autoimme YWAM Balut keskuksella. Ryhmämme palveli läheisellä slummialueella jossa asuu tuhansia erittäin köyhiä lapsia ja aikuisia. Jaoimme alueen lapsille vaatteita joita eri seurakunnat ja yksittäiset ihmiset meille lahjoittivat suomessa.

img_20170628_200145img_20170628_195416received_10155137390106028img-20170901-wa0002img-20170901-wa0003

Mindoro

Mindorossa teimme monia eri asioita seurakunnassa palvelemisesta vankilatyöhön. Eräs asia mikä meillä oli erityisesti sydämellä, oli auttaa paikallista Mangyan heimoa. Kolehtirahoilla, jotka keräsimme Koivumäessä kokousten aikana, pystyimme ostamaan rakennustarvikkeita joilla saimme rakennettua loppuun keskeneräisen bamburakennuksen kyläläisille. Sitä käytetään seurakunnan kokouksiin, raamattutunteihin ja luokkana lapsille. Ostimme myös  heille lääkkeitä, riisiä ja lapsille sandaaleja.

img_7658img_20170719_051416
Mindorossa tapasimme myös erään ihanan naisen joka oli todella sairas. Hänen isoisänsä oli raiskannut hänet, jonka seurauksena hän oli tullut raskaaksi. Myöhemmin hän oli saanut keskenmenon ja hänellä oli myös todettu keuhkosyöpä. Menimme hänen luokseen, rukoilimme hänen puolesta ja vietimme aikaa hänen kanssaan. Aluksi hän oli todella ujo ja masentunut, mutta rukouksen jälkeen hänen vointinsa muuttui paremmaksi ja hän pystyi jo hymyilemään. Hän antoi elämänsä Jeesukselle jo ensimmäisellä kerralla kun tapasimme hänet. Tapasimme hänet muutaman kerran ja kutsuimme hänet syömään ja rukoilemaan sekä ylistämään kanssamme. Meillä oli todella hyvää aikaa yhdessä. Rukoilimme ja ylistimme yhdessä ja pesimme hänen jalkansa ja lauloimme hänelle laulun. Tämän jälkeen hänen äitinsä, joka oli noitatohtori, ja siskonsa, jotka olivat tulleet hänen mukanansa, antoivat myös elämänsä Jeesukselle. Jokaisen tapaamisemme jälkeen hänen vointinsa meni paremmaksi ja hän oli iloisempi ja pystyimme näkemään muutoksen hänen silmistään. Viimeisen kerran kun tapasimme hänet, hän rukoili ääneen ja nauroi kanssamme ja oli hyvin kosketettu. Noin 1,5kk tämän jälkeen saimme kuulla että hän oli menehtynyt. Uutiset koskettivat meitä, sillä hän oli todella jäänyt sydämiimme, mutta tiedämme että hän on tällä hetkellä taivaan kodissa.

img_7687img_20170714_095412img_7689img_20170713_105933

Baguio

Baguiossa teimme paljon evankeliointia ja muita palvelutöitä. Tapasimme erään naisen kadulla, joka oli asunut kadulla jo 20 vuotta, ja oli nyt 60vuotias. Hän oli todella innoissaan kuulemassa hengellisistä asioista. Kun olimme jakaneet ilosanoman hänelle, hän halusi antaa elämänsä Jeesukselle. Annoimme hänelle uuden testamentin ja hän halusi tietää lisää Jumalasta ja uskosta. Tapasimme häntä kolme kertaa, rukoilimme ja puhuimme uskon asioista, ja ostimme hänelle kokonaisen raamatun.  Ja nyt kun olemme jo suomessa, paikallinen YWAM keskus on yhteydessä, ja rukoilee hänen puolestaan ja auttaa häntä.

img_20170806_122751img_20170803_103733received_147072722967563520170829_094556

Bontoc

Saimme tilaisuuden mennä palvelemaan vuoristoalueella. Siellä rukoilimme kaupungin puolesta ja pelastusta sen paikkakunnan ihmisille. Olimme myös paljon tekemisissä sen alueen nuorten kanssa.
Siellä meidät vietiin sairaalaan jotta voimme rukoilla ihmisten puolesta. Jutellessamme hoitajien ja potilaiden kanssa törmäsimme erääseen mieheen, joka oli siellä selkävaivan takia. Muutamat ryhmästämme rukoilivat hänen puolesta, ja kun olimme lähtemässä sairaalasta ja odotimme että meidät tullaan hakemaan sieltä, tämä sama mies käveli ulos sairaalasta ja hymyillen kiitti meitä ja sanoi: ’’Minä lähden nyt kotiin’’ sillä hän oli parantunut.

20170811_17043920170811_160503

Meidän aktiomme Filippiineillä kesti melkein kolme kuukautta ja ei ollut aina helppoa. Samaan aikaan oli muutamia taifuuneja. Opimme luottamaa Jumalaan, ei vain kun olimme palvelemassa, vaan myös jokapäiväisessä arjessa. Jatketaan rukousta niiden puolesta jotka siellä kuulivat ilosanoman jotta he jatkaisivat Herramme seuraamista.

Palveleminen ja kasvaminen elämän päivittäisissä rutiineissa

Sillä aikaa kun ylistys op koulun oppilaat ja henkilökunta olivat aktiossa, YWAM Koivumäen keskukselle jäänyt henkilökunta palveli myös erilaisilla tavoilla. He siivosivat ja laittoivat huoneita vieraille joita oli tulossa muutamaksi päiväksi käymään. Rukoilivat näiden vieraiden puolesta, laittoivat ja tarjosivat ruokaa heille, leikkasivat ruohoa, pilkkoivat puita ja vastailivat puhelimeen ja sähköpostiviesteihin. He kävivät myös vierailemassa vanhempien naapureiden puolesta, jotka tarvitsivat käytännön apua ja jonkun joka voisi kuunnella heitä.

Eräs vieraista sanoi olleensa siunattu kaikesta siitä vieraanvaraisuudesta jota henkilökunta oli hänelle osoittanut. Eräs toinen nainen sanoi olleensa virvoitettu ja rohkaistu siitä kuinka häntä oli kohdeltu ja arvostettu. Henkilökunnan ilo ja rakkaus oli tarttuvaa. Hän sanoi olevansa iloinen löytäessään turvapaikan ja rauhan tässä paikassa.

Päivittäistä rutiinia jatkui yli kaksi kuukautta ennenkuin oppilaat ja henkilökunta tuli takaisin heidän lyhyeltä aktioltaan. Jeesus, meidän Kuninkaamme, näytti meille esimerkin päivittäisten rutiinien kautta palvelemisesta. Eräänä päivänä, illallisen jälkeen Jeesus otti pyyhkeen ja sankon, ja alkoi pestä opetuslapsien jalkoja. Voimme lukea Johannes 21:12sta kuinka Jeesus kutsui heitä syömään.

Jumala käyttää normaaleja asioita tavallisesta elämästä rakentaakseen opetuslastensa luonnetta.

Suuri hengellisen elämän este on se että etsimme vain mitä suuria asioita voisimme tehdä ja pidämme päivittäisiä elämän rutiineja turhina tai tylsinä ja hengellisistä asioista erillisinä.

 

  Kuulumisia matkalta: Heimolta heimolle Montanassa, Yhdysvalloissa

Jumalan ylistystä kätten töillä

Agsaganit ja YWAM Filippiinien Tiimi ylisti Jumalaa käsillä Montanassa Amerikan intiaanien parissa. He tarjosivat ihmisille ilmaista kahvia, vettä, vaatteita ja roskien keräämistä.

dscn9995dscn0304dscn0134dscn0288

Monet ihmiset, joita he palvelivat, kysyivät miksi he tekivät tätä. He vastasivat että Jumala oli kehottanut heitä siihen. Tämä keskustelu avasi ihmisiä kertomaan olosuhteistaan ja avasi mahdollisuuden rukoilla heidän puolestaan. Kaksi teini-ikäistä pyysivät erityisesti Claritaa rukoilemaan heidän puolestaan. Clarita käytti tämän tilaisuuden kertoakseen ilosanomaa Kristuksesta heille. He molemmat päättivät antaa elämänsä Jeesukselle.

Eräs toinen tiimin jäsenistä johdatti kaksi naista uskoon, he olivat toisesta intiaanireservaatista. Nämä kaksi naista olivat avun tarpeessa ja monien asioiden taakottamia. Eräs nainen tuli pisteelle, koska hän oli niin murheissaan, turvaton, pelokas ja rukouksen tarpeessa. He rukoilivat hänen puolestaan ja antoivat hänen jäädä pisteelle heidän kanssaan, kunnes hän tunsi olonsa turvalliseksi, rauhalliseksi ja valmiiksi mennä kotiin. Tiimi sai nähdä monia lapsia ja teinejä, jotka olivat avoimia Jumalan valtakunnan ilosanomalle. He jopa toivat ystäviänsäkin pisteelle, jotta tiimi voisi heillekin kertoa Evankeliumia. Rukoilkaamme, että nämä lapset ja nuoret ja muut, jotka kuulivat Ilosanomaa tiimiltämme, joka palveli heidän keskuudessaan, olisivat varjeltuja ja valitsisivat joka päivä Jeesuksen Kristuksen tien ja totuuden.

Lukuleiri

Agsaganit ja YWAM Filippiinit tiimi eivät odottaneet, että he tulisivat opettamaan 1-7 luokkalaisia lapsia lukemaan ja parantamaan heidän lukemisenymmärtämistaitojaan. Jopa isäntä, pastori Bruce, oli yllättynyt, kun hän rukoili ja kysyi Herralta, mitä tiimi tulisi tekemään. Jumala antoi mahdollisuuden opettaa yli kahtakymmentä alkuperäiskansaan kuuluvaa intiaanilasta kahdessa eri paikassa intiaanireservaatissa.

dscn997020953388_1667875943244891_9172252900755856068_n

Tiimi sanoi, ettei se ollut helppoa, mutta Jumala oli opettanut heitä jatkuvasti rakastamaan heitä, näkemään heidät Hänen silmillään ja rukoilemaan jokaisen heidän ja heidän perheensä puolesta. Oli todellinen etuoikeus ja rohkaisu heille kaikille nähdä jokaisen lapsen avoimuus jakaa sydäntään ja tehdä yhteistyötä kun he opettivat heitä. He pyysivät jopa rukoilemaan heidän ja heidän perheidensä puolesta. Kun kolmen viikon lukuleiri oli lopussa, tiimin oli haikeaa sanoa hyvästit lapsille, koska heistä oli tullut läheisiä ja he olivat kiintyneet heihin.

Amerikan intiaanien Pow wow

Tiimi palveli muiden ympäri Yhdysvaltoja tulleiden tiimien kanssa kolmessa Pow wowssa kolmessa eri paikassa. He palvelivat keräämällä alueille kerääntyneitä roskia, tarjoamalla ilmaista kahvia, vettä ja rukoilemalla ihmisten puolesta Tiimi teki töitä eri seurakuntien kanssa. He iloitsivat nähdessään Kristuksen rakkauden ja palvelijan sydämen näissä siskoissa ja veljissä kun he palvelivat ihmisiä.

dscn9979dscn9977dscn995720882797_1667897966576022_5673674841531439328_n

Heillä oli mahdollisuus jutella monien ihmisten kanssa, kun he keräsivät roskia, tarjosivat kahvia ja vettä ja jakoivat vaatteita. Jotkut tulivat pisteelle ja kiittivät heitä, toiset taas tulivat rukoiltavaksi. Totisesti Herra auttoi jokaista tiimin jäsentä Hänen armollansa ja viisaudellansa. Taivaallisen Isämme sydän kaipaa vapauttaa monia intiaaniheimoja, jotka ovat hukassa ja koukussa huumeisiin, alkoholiin, väkivaltaan kotona ja muihin addiktioihin. Satoa on runsaasti, mutta korjaajia on vähän.

dscn0119dscn0117

Olemme niin kiitollisia rukouksistanne ja haluamme teidän yhtyvän rukouksiin kanssamme Amerikan intiaanien puolesta, koska he tarvitsevat Jumalaa ja nuoret uskovat tarvitsevat opetuslapseutta, jotta he voivat kasvaa ja jatkaa Jeesuksen seuraamista.

Yksinkertaisesti, jos meillä ei olisi teidänlaisianne yhteistyökumppaneita, emme pystyisi jatkamaan sen tekemistä mihin Jumala on meidät kutsunut Hänen nimessään. Joten kiitos että olet lahjoituksillasi mahdollistanut että voimme muuttaa ihmisten elämiä tässä maassa ja myös muissa maissa jonne Jumala on meidät lähettänyt viemään Hänen hyviä uutisiaan ja apua.

Tulevia kouluja ja tapahtumia

1. Crossroads opetuslapseuskoulu- alkaa 12.01.2018- Rukoilisitko oppilaiden ja henkilökunnan puolesta

2. Ylistyskoulu- alkaa 05.04.2018 Rukoilisitko että Jumala lähettää oppilaat ja oikeat ihmiset henkilökuntaan

3. Evankeliointikoulu- alkaa 08.04.2018- Rukoilisitko että Jumala lähettäisi sellaiset oppilaat ja henkilökunnan, joilla todella on sydän niille jotka eivät tunne Herraa, eri puolilta maailmaa

4. Ylistys ja kiitos tapahtuma- 30-31.12.2017-01.01.2018- Rukoilisitko että ihmiset eri seurakunnista tulisivat ylistämään ja kiittämään Herraa kanssamme ja viemän Jumalan läsnäoloa Kuopion ja Siilinjärven kaduille.

About the Author