Tammikuu – Maaliskuu 2017 uutiskirje, YWAM Koivumäki

Tammikuu – Maaliskuu 2017 uutiskirje, YWAM Koivumäki

C.S. Lewis kuuluisasti sanoi: ”Ilo on vakava asia taivaassa” Tässä asiassa Jumalan sana on kiistaton.

 Olkaa aina iloiset. Rukoilkaa lakkaamatta. Kiittäkää joka tilassa. Sillä se on Jumalan tahto teihin nähden Kristuksessa Jeesuksessa. 1 Tess. 5:16-18

Raamattu kehottaa meitä iloitsemaan ja kiittämään aina, olosuhteista riippumatta, niin vaikeina kuin hyvinäkin aikoina. Kaikessa iloitseminen ei tarkoita sitä että me iloitsemme siitä että joku kuolee tai sairastuu syöpään. Kaikessa iloitseminen on sitä että me uskomme Jumalan tekevän ihmeellisiä asioita kaikissa meidän olosuhteissamme ja niiden kautta, ja Hän jopa kääntää kaiken pahan niiden parhaaksi jotka rakastavat Kristusta.

Meidän Jumalamme on Jumala joka on täynnä iloa, hymyä ja naurua. Hän mahdollistaa sen että voimme iloita kaikissa elämämme käänteissä. Hän on se joka antaa naurun meidän suihimme ja sydämiimme meidän omaksi hyväksemme. Laajentakoon Herra kykyäsi iloita ja levätä Hänessä.

Tammikuu

Tämä vuosi alkoi seminaarilla, jossa saimme iloita ja ylistää Herraa siitä mitä Hän on tehnyt ja antanut niin meille kuin seminaariin osallistujille. Vieraamme saivat poistua keskukselta uuden ilon, toivon ja luottamuksen kanssa.

Eräs osallistujistamme kertoi:” Kuinka toivoisinkaan että olisin kuullut jo aikaisemmin kuka olen Kristuksessa ja kuka on Pyhä Henki. Tämä totuus on muuttanut suuresti elämääni ja sitä miten elän kristittynä.”

Koivumäen tiimi pääsi mukaan monenlaisiin juttuihin. Muutamat henkilökunnan jäsenistä palvelivat eri seurakunnilla, kun samaan aikaan toiset lähtivät palvelemaan Jorma Lappalaisen ja hänen seurakuntansa järjestämään Kolarin rukouskonferenssiin viikoksi. Siellä palvelleet henkilökunnan jäsenet kertoivat Jumalan kohdanneen osallistujia ja puhujia. Pyhä Henki oli liikkunut ihmeellisellä tavalla parantaen, ennalleen asettaen ja vapauttaen niitä joita palveltiin ja joiden puolesta rukoiltiin. Kyllä, ihmeitä ja merkkejä tapahtuu edelleen ja ne osoittavat ihmisille ainoan elävän Jumalan, Jeesuksen Kristuksen ja vahvistavat Hänen Sanansa.

Vanhempi nainen, joka tuli pyytämään rukousta, parantui ja eräs mies tuli ennalleen asetetuksi hänen suhteessaan Jumalaan.

Nämä ovat vain muutamia todistuksia siitä mitä ihmiset kertoivat konferenssissa tapahtuneen sen kautta kun ihmiset ottivat rohkeasti uskon askeleen ja rukoilivat heidän puolestaan.

Kyllä, siihen tarvitaan uskoa ja luottamusta Häneen joka vei työn päätökseen ristillä, jotta me voisimme nähdä ihmisten saavan vapauden, parantumisen ja ennalleen asetuksen Kristuksessa.

Helmikuu

Jokaisen viikon Tiistai on varattu kokonaan esirukoukselle. Jumalan sydän kansoja ja ihmisiä kohtaan on rohkaissut meitä tähän. Uskomme on tullut haastetuksi uskomaan ja rukoilemaan niiden asioiden puolesta mitä Jumala on meille antanut sydämelle.

On ollut suuri etuoikeus saada nähdä kuinka Jumala on kuullut rukouksiamme ja vastannut niihin. Ei pelkästään tämän kansan keskellä, vaan myös muualla.

Meitä on myös kutsuttu opettamaan ja palvelemaan eri seurakuntiin Savossa ja muualla suomessa. Ihmisillä on kaipuu kasvaa suhteessaan Herraan ja he haluavat tulla opetuslapsiksi ja päästä palvelemaan Herraa lahjoillaan. Tämän kaltaisiin kaipuihin törmäämme jatkuvasti kun kohtaamme ihmisiä ja palvelemme ja rukoilemme heidän puolestaan.

Eräs henkilökuntamme jäsenistä tapasi kaksi naista yhdessä avoimessa illassamme. Hän rukoili heidän puolestaan opetuksen jälkeen. He kertoivat että Jumala kohtasi heitä henkilökohtaisesti. Tämä henkilökunnan jäsen ei ollut tiennyt että molemmat naiset olivat kyselleet Herralta kuuleeko Hän heitä. Heidän kysymyksiinsä oli vastattu rohkaisun sanojen kautta joita Jumala oli tälle henkilökunnan jäsenelle antanut.

Toinen asia joka pitää meidät nöyrinä ja riippuvaisina Jumalasta, on se miten Hän johdattaa meidät oikeiden ihmisten luo palvelemaan, rukoilemaan ja rohkaisemaan. Jumala ihmeellisesti johdattaa olosuhteet niin, että tapaamme oikeat ihmiset ja voimme tuoda heille oikeita sanoja oikeaan aikaan. Tätä tapahtuu joka kerta kun olemme opettamassa ja palvelemassa eri paikoissa.

Sen lisäksi että Herra on avannut meille mahdollisuuksia palvella ihmisiä eri tavoilla hengellisesti eri paikoissa, meillä on myös käytännön tehtäviä Koivumäellä ja joskus myös Koivumäen ulkopuolella.

Maaliskuu

Ensimmäistä kertaa yhdentoista vuoden jälkeen Koivumäen keskus isännöi suomen Missionuorten henkilökunta päivät 13.–17.03.2017. Oli todella suuri etuoikeus olla palvelemassa muiden suomen YWAM keskusten henkilökuntaa. Opetus-, ylistys-, yhteys- ja rukoushetket virvoittivat, rohkaisivat, uudistivat ja vahvistivat kaikkia osallistuneita.

dscn0252

Martin Reén oli tämän nelipäiväisen konferenssin puhujana. Jumala käytti yhteistä aikaamme vahvistaakseen suhteitamme ja yhteyttä ja uudistaakseen meitä kaikkia, jotta voisimme jatkaa intohimoisesti Jumalan tuntemista ja Hänen tunnetuksi tekemistä monilla eri tavoilla. Se oli myös aikaa jolloin saatoimme kuulla mitä kukin keskus tekee ja mitä Jumala on tekemässä heissä ja heidän kautta.

Meillä on kaksi konferenssia vuodessa. Tarkoituksena on jatkuvasti kasvaa ja oppia puhujilta ja toinen toiseltamme sekä vahvistua suhteessa Herraan ja toisiimme.

Monista eri seurakunnista tuli paljon ihmisiä henkilökuntaviikon avoimeen iltaan. Muiden keskusten henkilökunta sai mahdollisuuden kohdata ja palvella niitä ihmisiä joita Koivumäki on saanut palvella ja jotka ovat siunanneet Koivumäen keskusta rukouksin ja rakkauden lahjoin kun olemme olleet rahallisesti tarpeessa.

dscn0264dscn0260

Nyt kun alamme lähestyä ylistys OP koulun alkua, henkilökunta on ahkerasti valmistautumassa koulua varten. He ovat olleet koulutuksessa, jotta he voivat palvella ja huolehtia oppilaista, jotka ovat hakeneet tähän ylistys OP 2017 kouluun.

Päärakennuksen toisen kerroksen vessa on ollut remontissa ja se on täytynyt saada tehtyä enne koulua. Ylistys Herralle Hänen uskollisuudesta ja avusta. Saimme aloitettua sen, vaikka meillä ei ollutkaan varaa maksaa tarvittavista materiaaleista, koska Hän lupasi pitää huolta talostaan.

Jumalalla on omat tapansa tehdä asioita, mutta Hän on uskollinen Sanalleen. Hän lähetti meille avuksi Juha Ravelan. Yhdessä muun henkilökunnan kanssa he tekivät kovasti työtä.

17431726_10210489683052530_2043407562_o

dscn9364dscn9370

Tämä on uusi tiskikone jonka herra huolehti, vastauksena teidän kaikkien rukouksista.

dscn0305

Rukoilisitko kanssamme seuraavia asioita:

  1. YWAM Suomi jatkaisi uskollisesti siinä kutsussa johon Herra on sen kutsunut, Jumalan kunniaksi ja ylistykseksi.

  2. Lisää työntekijöitä joilla on sydämellä palvella tässä maassa ja naapurimaissa – Eloa on paljon, mutta työmiehiä vähän.

  3. Uusia yhteistyöntekijöitä, jotka tukisivat YWAM Koivumäen palvelutyötä ja henkilökuntaa rukouksin ja kuukausittain lahjoituksin sillä summalla, jonka Herra heidän sydämeen laittaa.

  4. Oppilaita ja henkilökuntaa tuleviin kouluihimme: Ylistyskoulu, Evankeliointikoulu ja (musiikin ja palvelutyön kehitys seminaari)
  5. Viisautta, voimaa ja suojaa YWAM Koivumäen henkilökunnalle, jotta he voisivat jatkossakin rakastaa, palvella ja kunnioittaa Jumalaa kun he edustavat Kristusta Jeesusta, kaikessa mitä he tekevät ja kaikkialla missä he ovat.

Kerro meille rohkeasti kuinka voimme rukoilla sinun ja perheesi puolesta, ja kuinka voisimme rohkaista sinua. Olkoon Herra kaikkien sinun hengellisten siunaustesi lähde ja rauha suojatkoon sinua kun kuljet matkaasi Hänen kanssaan.

Jumalan armoa,

YWAM Koivumäki perhe

About the Author