YWAM KOIVUMÄEN HUHTI-KESÄ 2018 UUTISKIRJE

Jos te minua rakastatte, niin te pidätte minun käskyni. Johannes 14:15

Niin Kuningas vastaa ja sanoo heille: ’Totisesti minä sanon teille: kaikki, mitä olette tehneet yhdelle näistä minun vähimmistä veljistäni, sen te olette tehneet minulle’. Matteus 25:40

Eikö Jeesuksen opetuslapsena olemisen syvin olemus olekin rakkaus, ja se, että rakastaa Häntä koko sydämellä ja kaikella mielellä ja kaikella voimalla? Sen takia rakkaus ei ole vain sanoja, kuten Jeesus sanoi yllä olevassa sananpaikassa että jos me Häntä rakastamme, meidän tulee näyttää se pitämällä hänen käskynsä. Matteus 25:35-36 on löydettävissä joitakin niistä asioista mitä Jeesus on meitä kehottanut tekemään. Mikä ilo isällä on kun hän näkee meidät ilmaisemassa rakkautta eri tavoilla ihmisille, jotka hän on johdattanut kohdallemme!

Crossroads DTS aktio Ruandassa
Mainitsimme viime uutiskirjeessämme että YWAM Koivumäki on lähettämässä 6 hengen tiimiä Ruandaan yhdeksäksi viikoksi. Kolme oppilasta ja kolme henkilökunnan jäsentä, joista jokaisella on tarinoita kerrottavanaan. Teema, joka tuntui toistuvan eri paikoissa joissa he palvelivat, oli se että Jumala on kykenevä muuttamaan sellaisten ihmisten elämiä, jotka sanovat Jumalalle kyllä kun hän johdattaa heitä tavoittamaan toisia.

CDTS tiimi uskoi ja tiesi että Herra oli heidät kutsunut Ruandaan tämän takia. He palvelivat neljässä eri paikassa, alla on tarinoita siitä mitä tapahtui:

Gisenyi (Ruandan Läntinen provinssi )
Olimme katuevankelioimassa ja tapasimme erään nuoren miehen joka halusi antaa elämänsä Jeeukselle. Ympärillemme kerääntyi joukko nuoria miehiä ja he halusivat että rukoilemme heidän puolestaan. Rukoilimme ja koimme seisovamme pyhällä maalla, Jumala oli kuullut rukouksemme.

Kilinda (Ruandan Läntinen provinssi)
Lahjoitimme vaatteita köyhille lapsille tässä kylässä. Vanhemmat ja lapset kokivat olevansa rakastettuja ja arvostettuja kun saivat ottaa vastaan lahjamme. Annoimme heille myös lisäksi keksejä, karkkeja ja mehua, jotain mitä he eivät helposti saa arjen keskellä. Meillä oli siunattua aikaa Kilindassa

Kamonyi (Ruadan Eteläinen provinssi)
Tiimimme tarjosi apua uuden polkupyörän hankintaan pastorille, jolla oli vanha polkupyörä. Hän kertoi Jumalan luvanneen hänelle uuden pyörän kuukausia sitten. Olemme kiitollisia että Jumala käytti meitä siunatakseen tätä miestä ja nyt hän pääsee kulkemaan kylästä toiseen palvelutyönsä kanssa.

Lapsityö – Pyhäkoulu                                                                                             Saarna julkisella paikalla

pic-7pic-8

 

 

 

 

 

 

 

Kigali (Ruandan pääkaupunki)

Kävimme HIV leskien luona. Vierailu sai heidät tuntemaan itsensä erityisiksi, sillä heidät on hylätty ja yleensä ihmiset eivät halua olla heidän lähellään.

Jokaisessa paikassa jossa kävimme, Jumalan lupaukset näitä paikkoja kohtaan täyttyivät. Ihmiset kertoivat meille että Jumala oli puhunut heille että he tulevat saamaan vieraita Euroopasta, jotka puhuvat kieltä jota he eivät tunne, mutta jumala myös järjestäisi tulkin. Tämä sananpaikka Jesaja 55:10-11 täyttyi kun tiimimme saapui näihin paikkoihin. Heidän uskonsa nousi ja samalla meidänkin, sillä tiesimme että Jumala oli kutsunut meidät Ruandaan juuri tänä aikana.

Ruuan jakoa lapsille lähikylissä!                                                   Ihmisten kohtaamista ja hyvien uutisten jakamista puistossa!

pic-11

pic-9

pic-12

 

 

pic-13

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Herran kanssa kulkemista
Jokainen YWAM Koivumäen perheen jäsen on oppinut, että Herran kanssa kulkeminen on muutakin kuin seurakunnissa, tapahtumissa ja leireillä palvelemista tai evankeliumin jakamista ihmisille kaduilla. Se pitää sisällään myös arkielämämme kuten ruohonleikkuun, puiden pilkkomisen, halkojen kasaamisen, siivouksen ja keskuksella käyvien vieraiden viihdyttämisen.

pic-3pic-4

pic-6pic-5

Kuten kuvista voi nähdä, me teemme paljon myös käytännön töitä, jotka osaltaan joskus koettelevat. Kuinka vastaamme toisillemme kun meitä pyydetään siivoamaan keskuksella, valmistamaan vuoteita vieraille, kokkaamaan toisille, leikkaamaan ruohoa ja pinoamaan halkoja silloin kun sellainen ei innosta. Herra on opettanut ja yhä haastaa meitä siunaamaan muita ja ylistämään itseään tekemällä innokkaasti ja nöyrällä sydämellä käytännön töitä keskuksella.

Jokaisen meitä tulee valita uskoa että Jumala joka hetki vie meitä eteenpäin ja saattaa päätökseen sen työn minkä on meissä aloittanut.varmasti luottaen siihen, että hän, joka on alkanut teissä hyvän työn, on sen täyttävä Kristuksen Jeesuksen päivään saakka. (Filippiläiskirje 1:6) Olemme saaneet myös oppia että hän käyttää usein ihmisiä ja olosuhteita tehdäkseen meitä enemmän ja enemmän poikansa Jeeuksen kaltaisia.

Arjen tilanteet ovat Elävän Jumalamme työkaluja. Niiden kautta hän näyttää meille, että hänen armonsa on kanssamme, ja että hän tekee työtään jatkuvasti. Monesti ajattelemme että hän tekee asioita vain kun olemme palvelemassa jossain seurakunnassa. Kaikki mitä teemme hänen kunniakseen, tuo kunniaa hänelle ja hymyn hänen huulilleen.

YWAM Koivumäen tiimi sai mahdollisuuksia palvella eri seurakunnissa, jonne meidät kutsuttiin tekemään eri asioita: saarnaamaan, opettamaan, rukoilemaan ihmisten puolesta, jakamaan todistuksia, kertomaan evankeliumia kaduilla ja tekemään käytännön töitä.

Jumala on opettanut meille sen että joka kerta kun lähdemme muualle, hän lähettää meidät ja hän on se joka tekee ihmeellisiä asioita: hän kohtaa ihmisiä, parantaa, rohkaisee ja virvoittaa.

Erään ylistys- ja esirukoushetken jälkeen kaksi Koivumäen henkilökunnanjäsentä lähti kaupunkiin käydäkseen kaupassa. He kohtasivat erään miehen ja alkoivat jutella hänen kanssaan ja lopuksi vielä saivat rukoilla hänen puolestaan. Rukouksen jälkeen he lähtivät takaisin Koivumäkeen. Mies oli hetken päästä juossut heidän peräänsä, mutta ei enää löytänyt heitä kaupan ulkopuolelta. Mies oli käynyt kysymässä taksi kuskilta mistä voisi mahdollisesti löytää nämä nuoret ja kuski oli antanut hänelle Koivumäen osoitteen. Seuraavana aamuna tämä mies tuli Koivumäelle. Hän kertoi soittaneensa aikaisin aamulla vaimolleen ja lapsilleen ja sanoneen kohdanneensa Elävän Jumalan. Hän kertoi olleensa uskossa kauan sitten, mutta hylänneensä sitten Jumalan ja kuinka Jumala oli nyt hänet tuonut takaisin luokseen 30 vuoden jälkeen. Siinä kauppareissulla Hän oli syntynyt uudesti. Rukoilimme vielä hänen puolestaan ja keskustelimme hänen kanssaan. Kuinka upea Jumala meillä onkaan! Jumala ei ollut unohtanut tätä miestä. Tämä kohtaaminen rohkaisi meitä kohtaamaan lisää ihmisiä ja rukoilemaan heidän puolestaan kaduilla ja jakamaan Jumalan rakkautta.

Rukousaiheita

  1. Jumala lähettäisi lisää työntekijöitä keskuksellemme, joilla olisi sydämellään tämä suomenkansa ja naapurimaat
  2. Taloudellista apua ensimmäisen kerroksen vessojen kunnostukseen, jotta ne voisivat palvella paremmin oppilaita, vieraita ja tapahtumiimme osallistuvia.
  3. Viisautta ja herkkyyttä kuulla Herraa, luovuutta, voimaa ja terveyttä jokaiselle YWAM Koivumäen perheenjäsenelle, jotta he voisivat jatkaa sitä mihin Jumala on heidät kutsunut.
  4. Lisää rukoilevia ja lahjoittavia kumppaneita Herran työhön: YWAM Koivumäen palvelutyölle, rakennusten korjaukseen ja henkilökunnan työlle.

 

Haluamme rukoilla sinun ja perheesi puolesta, joten lähetä rohkeasti sähköpostia, tekstiviestä tai soita. Me arvostamme ystävyyttäsi, kumppanuuttasi, rukouksiasi ja lahjojasi. Jumala kohdatkoon sinua ja perhettäsi, täyttäköön hänen ihana läsnäolonsa sinua ylitsevuotavalla rauhalla ja ilolla ja antakoon se johdatusta siihen, missä juuri nyt kuljet.

Jumalan rauha, ilo ja armo olkoon teidän kaikkien kanssa!

YWAM Koivumäki Perhe

About the Author