YWAM Koivumäen Uutiskirje heinä-syyskuu 2015

YWAM Koivumäen Uutiskirje heinä-syyskuu 2015

”Kiitollisuus on Jumalan rakkauden tunnistaminen kaikessa, minkä Hän on meille antanut – ja Hän on antanut meille kaiken. Jokainen hengenveto on Hänen rakkauden lahjansa, jokainen olemassaolon hetki on Hänen armonsa, sillä ne antavat mahdollisuuden kokea Hänen valtavaa armoaan.” Thomas Merton

Jumalan teot YWAM Koivumäen oppilaiden ja henkilökunnan kautta

Lämpimät kiitokset rukouksistanne ja lahjoistanne. YWAM Koivumäki pystyi lähettämään tiimin Ruotsiin ja toisen tiimin Norjaan aktiomatkoille. Ruotsin tiimi palveli muutamissa seurakunnissa, rukoili ihmisten puolesta ja jakoi Hyvät Uutiset Jeesuksesta eri paikoissa. Heitä siunasi se rakkaus ja hyväksyntä, jonka uskovat eri paikoissa osoittivat heitä kohtaan.

IMG_0512

DSCN8252

Ruotsista tämä tiimi jatkoi Norjaan palvelemaan toisen tiimin kanssa. He toimivat yhdessä kansainvälisen vapaaehtoisjoukon kanssa Kristillisen Saamelaiskeskuksen järjestämässä Alkuperäiskansojen Konferenssissa. Konferenssi olikin suuri siunaus ja avasivat monen silmät. Suomen, Ruotsin, Norjan ja Venäjän saamelaiset tarvitsevat evankeliumin ja opetuslapseuttamisen. Nämä alkuperäiskansan ryhmät tarvitsevat rukouksiamme ja tukeamme, jotta he voisivat puolestaan tavoittaa muita alkuperäiskansoja, jotka eivät tunne todellista Elävää Jumalaa, Jeesusta Kristusta.

DSCN8299

DSCN8273

Norjasta toinen tiimi jatkoi Suomen itärajaa pitkin. Toinen tiimi meni länsirajaa pitkin ennen kuin tulivat alas Kuopioon. Tiimit palvelivat eri tavoin seurakunnissa, vanhainkodeissa ja katuevankelioinnissa. He tapasivat monia ihmisiä, jotka olivat epätoivoisia, yksinäisiä ja jotka tarvitsivat Taivaan Isän rakkautta ja anteeksiantoa.

Mm. he tapasivat kodittoman miehen, joka oli työskennellyt opettajana, mutta menettänyt kotinsa ja perheensä alkoholin takia, sekä ruotsalaisen, joka ensin pilkkasivat heitä, mutta lopulta halusi kuulla evankeliumin ja pyysi yhden tiimiläisen rukoilemaan puolestaan. Iloitsemme kaikki tiimien saamista tilaisuuksista jakaa mitä Jumala on tehnyt heidän elämässään ja rohkaista monia eri-ikäisiä ihmisiä.

school ministry 2 (2)

school ministry1

 

Joka paikassa, missä he palvelivatkin, Jumala näytti heille, että Hän tekee siellä työtään ja kuinka paljon Hän kaipaakin, että ihmiset kääntyisivät Hänen puoleensa. Toinen asia, jonka tiimit panivat merkille on, kuinka lapset paljon kaipaavat Jumalan rakkautta ja aikuisten huomiota.

 

YWAM Suomen henkilökuntapäivät

Useat henkilökunnan jäsenet, mukaan lukien keskuksemme johtaja Mark Erickson, osallistuivat elokuun alussa Henkilökuntapäiviin YWAM Ruurikkalan keskuksessa Evijärvellä. Saatoimme tavata uusia henkilökunnan jäseniä ja jo tuttuja työntekijöitä muista keskuksista ja saimme rohkaista toisiamme ja rukoilla toistemme puolesta. Oli hieno mahdollisuus tsempata toisiamme jatkamaan Jeesuksen tunnetuksi tekemistä ja eri-ikäisten ihmisten opetuslapseuttamista, jotta he voisivat vahvistua omassa identiteetissään ja astua kutsumukseensa.

DSCN8553

DSCN8558

Työ jatkuu

YWAM Koivumäki jatkaa puhujien lähettämistä Rautavaaran helluntaiseurakunnan järjestämään Mini-Opetuslapseuskouluun joka kuukauden toisena lauantaina. Joskus puhujina on ollut oman keskuksemme väki. On suuri etuoikeus auttaa eri paikkakuntien ihmisiä opetuslapseuden alueella. Ihmisillä on todellinen nälkä ja jano Jumalan Sanan puoleen. Eräs osallistuja kertoi Claritalle, joka oli Koivumäestä opettamassa silloin, että he olivat rukoilleet rukousryhmässään, että voisivat oppia kuulemaan Jumalan ääntä paremmin. Muutaman päivän päästä järjestäjän vaimo olikin soittanut ja kutsunut heitä juuri sen nimiseen opetuspäivään. Heille se oli rukousvastaus ja he tulivat mielellään mukaan.

 

DSCN8549

DSCN8552

Ylistämme Jumalaa, joka on uskollinen ja täyttää tarpeemme! Kun Opetuslapseuskoulun opiskelijat ja henkilökunnan jäsenet olivat aktiomatkalla, työ keskuksella jatkui. Armand jatkoi Eenok-salin korjaustöitä. Keskuksella pidettiin myös King’s Kids –työn Mini-Opetuslapseuskoulu. Se oli valtava siunaus nähdä nälkäisiä ja janoisia teini-ikäisiä kuuntelemassa opetusta, ylistämässä, rukoilemassa ja opettelemassa toistensa palvelemista. Kahden opetusviikon jälkeen he menivät eri paikkakunnille jakamaan, minkä olivat oppineet Herrasta ja Hänen valtakunnastaan.

DSCN8587

DSCN8560

Koulutuksia ja seminaareja

Viikonloppuseminaari ”Sovintoon elämän kanssa”, jonka pidimme 5.-6.9.2015, oli suuri siunaus ja rohkaisu sekä osallistujille että niille, jotka toimivat sielunhoitajina viikonlopun aikana. Kun osallistujat palasivat kotiin, he olivat saaneet totuutta, rohkaisua ja ilmestystä Jumalalta jatkaakseen matkaansa Elävän Jumalan poikina ja tyttärinä. He myös vahvistuivat identiteetissään Kristuksessa.

Kaksi koulumme – Opetuslapseuskoulu (DTS) ja Opetuslapseuttamisen johtamiskurssi (DLTC) päättyivät 25.9. Opetuslapseuskoulussa oli 5 opiskelijaa ja johtamiskurssilla 7 opiskelijaa. Jumala teki paljon työtä opiskelijoiden elämässä puolen vuoden koulutuksen aikana. Eräs opiskelija oli niin kiitollinen, että hän oli voinut osallistua. Herra paransi hänet ja vapautti hänet asioista, jotka estivät häntä rakastamasta ja seuraamasta Herraa. Toinen sanoi, että Herra oli muuttanut hänen sydäntään niin, että hän pystyi antamaan perheelleen anteeksi ja rukoilemaan, että koko perhe eheytyisi. Yksi opiskelija sanoi ymmärtäneensä, kuinka tärkeää on pitää huolta suhteestaan Herran kanssa ja antaa Hänen olla Herra joka elämän alueella. Toinen kuvaili, että koko puoli vuosi oli ollut yhtä suurta siunausta. Hän oli kasvanut Herran tuntemisessa, nähnyt Jumalan toimivan elämässään ja myös kuinka Jumala oli käyttänyt häntä muiden ihmisten palvelemisessa ja auttamisessa. Se oli muuttanut hänen elämänsä.

Koulujen opiskelijat palvelivat kolmessa maassa (Ruotsi, Norja ja Suomi). Kaikki olivat kiitollisia siitä, että he saivat olla Jumalan siunausten ja rohkaisun kanavana monille ihmisille. Erityisesti suomalaiset tiimien jäsenet olivat yllättyneitä siitä, kuinka avoimina ihmiset olivat puhumaan hengellisistä asioista. Joissakin paikoissa he myös huomasivat, että uskovilla oli nälkä ja jano oppia lisää Jumalan sanasta. He myös rukoilivat ihmisten puolesta toreilla ja turuilla evankelioinnin yhteydessä.

DSCN8565

DSCN8566

 

Kutsu ylistykseen” –viikonloppuseminaari, joka pidettiin syyskuun lopulla YWAM Koivumäen ja Kotikirkko Risteyspaikan yhteistyönä Helsingin Paloheinässä, oli sekin siunaus osallistujille. Se oli myös uuden yhteistyön alku Koivumäelle ja Risteyspaikalle Herran työssä. Useat osallistujat kokivat parantumisia tunnemaailman ja hengellisen elämän alueilla. Toiset virkistyivät, uudistuivat ja rohkaistuivat uudelleen omistautumaan koko sydämellään palveluksessaan Herralle. Toiset saivat haasteen katsoa ylistystä laajemmin ja toiset ymmärsivät ylistyksen tarkoitusta ja tärkeyttä Jeesuksen Kristuksen opetuslapsen jokapäiväisessä elämässä.

Pyytäisimme teitä rukoilemaan seuraavien asioiden puolesta:

1. Varjelusta, johdatusta, suosiota, viisautta, Jumalan järjestämiä kohtaamisia oikeiden ihmisten kanssa, joille meidän tulee jakaa evankeliumi Jeesuksesta.

2. Lisää työntekijöitä työhön, johon Jumala on meidät kutsunut tässä maassa ja muissa maissa.

3. Lisää työn ystäviä, jotka haluavat seistä kanssamme rukouksessa ja kuukausikannattajina työntekijöiden, työn ja Koivumäen keskuksen ylläpidon eteen.

4. Opiskelijoita ensi vuoden kouluihin: Ylistyskouluun (SOW), kevään Opetuslapseuskouluun (SDTS) ja ylistystä erityisteemana käsittelevään Opetuslapseuskouluun (Worship DTS).

5. Uusia mahdollisuuksia YWAM Koivumäelle palvella ja rohkaista eri seurakuntia, muuallakin kuin Savon alueella.

Yksinkertaisesti sanottuna: ilman uskollisia ja omastaan jakavia yhteistyökumppaneita, kuten sinä, emme pystyisi jatkamaan työtämme ja auttamaan ihmisiä tässä maassa ja naapurimaissa. Olet meille aarre!! Kuulemme myös mielellämme sinulta, jotta voisimme rukoilla puolestasi ja seistä kanssasi niissä tilanteissa, jotka sinä parhaillaan kohtaat. Kiitos vielä kerran, että seisot kanssamme.

Kiitollisina ja sinua arvostaen,

YWAM Koivumäen väki

About the Author