MISSIONUORTEN KOIVUMÄEN KESKUKSEN RAPORTTI 1/2015

MISSIONUORTEN KOIVUMÄEN KESKUKSEN RAPORTTI 1/2015

maa,josta Herra Sinun Jumalasi pitää huolen ja jota Herran, Sinun Jumalasi, silmät aina katsovat vuoden alusta sen loppuun saakka.” 5.Moos.11:12

Minä kiitän Jumalaani niin usein kuin teitä muistan, aina kaikissa rukouksissani ilolla rukoillen teidän kaikkien puolesta, kiitän siitä, että olette olleet osallisia evankeliumiin ensi päivästä alkaen tähän päivään sakka, varmasti luottaen siihen, että hän, joka on alkanut teissä hyvän työn, on sen täyttävä Kristuksen Jeesusksen päivään saakka.” Fil.1:3-6

Työ jatkuu

Ylistys Jumalalle Hänen armostaan, suosiostaan, viisaudestaan ja voimastaan. Meillä oli mahdollisuus olla palvelemassa ihmisiä Issalmessa, Nilsiässä, Oulussa, Siilinjärvellä, Kuopiossa ja Rautavaaralla. Mikä ilo olikaan nähdä kuinka Herralle nälkäisiä ihmiset olivat Herran puoleen ja kuinka he halusivat olla opetuslapsia niin että voisivat Jumalaa palvellen ilmaista palvontaansa Hänelle.

Yksi ihmisistä, joita pienissä kokoontumisissa palvelimme kertoi olevansa hyvin masentunut ja hämmentynyt. Kun vierailimme hänen seurakunnassaan, hän pyysi meitä rukoilemaan hänen ja hänen elämäntilanteensa puolesta. Hän jopa tuli keskuksemme vikonloppuseminaariin. Hän on nyt täynnä elämää ja toivoa. Tavatessamme jälleen emme heti tunnistaneet häntä.
Herramme on todellakin mahtava ja uskollinen. Hän edelleenkin tekee ihmeitä ihmisten elämässä. Eräs avioparikin kertoi meille kamppailuistaan ja me rukoilimme heidän puolestaaan ja rohkaisimme heitä edelleenkin etsimään Herraa ja luottamaan Häneen, että Hän tekee sitä mikä on sekä heidän että heidän perheensä parhaaksi. Olemme etuoikeutettuja työskentelemään Jumalan viinitarhassa ja näkemään kuinka Hän tekee työtään meissä ja meidän kauttamme. On nöyryyttävää ja toisaalta on ilo nähdä ihmisten muuttuvan ja nähdä se, että he uskollisesti seuraavat Herraa riippumatta niistä vaikeuksista, joita elämässä kohtaavat.

Tapasimme myös nuoria, jotka ovat hyvin avoimia Jumala-asioissa ja muissa, jotka liittyvät heidän kamppailuihinsa elämässä. Jotkut näistä nuorista tarvitsevat hengellisiä isiä ja äitejä, kun taas jotkut tarvitsevat rohkaisua seuraamaan Herraa Hänen edustajinaan tai valonaan minne ikinä menevätkin ja mitä ikinä tekevätkin.

Enok -hallin tilanne

DSCN7823DSCN7645

Niinkuin kuvista näet, työ Enok -hallissa jatkuu. Herra on ollut hyvin uskollinen ja on antanut rahavaroja ja ihmisiä, jotka silloin tällöin tulevat auttamaan työssä. Tarvitsemme kuitenkin vielä lisää käsiä työn loppuun saattamiseksi. Tarvitsemme putkimiehiä, sähkömiehiä ja kirvesmiehiä. Kuvassa seiniä kittaileva mies on rukousvastaus. Hän on juankoskelainen, joka käy Kuopiossa tiistaisin kokoontuvassa Jeesus -piirissä. Hän on myös vieraillut Kovumäen keskuksessa ja nähnyt itse mitä meillä tehdään.

DSCN7825

DSCN7826Ullakkohuone tulee pian valmiiksi!

Kevään Opetuslapseuskoulu (OPK) & Opetuslapseuttamisen johtajuuskurssi (OJK) 2015

edited copy

DSCN7633

                          Kevään OPK:n opiskelijat ja henkilökunta                              Viikonloppuseminaari ”Kutsu ylistykseen 2015”

Herra on tekemässä uusia asioita. Ensimmäistä kertaa Koivumäessä on menossa kaksi koulua samanaikaisesti. OPK:ssa on 5 opiskelijaa, joista kaksi naista on Suomesta, pariskunta lapsensa kanssa Filippiineiltä ja nainen Saksasta (alunperin Ghanasta). OJK on henkilökunnan kuutta jäsentä varten. He ovat yhtä ruandalaista lukuunottamatta suomalaisia. Missionuorten Koivumäen keskuksen johtaja, Mark Erickson, johtaa myös OPK:ta, kun taas Clarita Agsagani koordinoi uutta kurssia, joka ensi kertaa järjestetään henkilökunnan jatkokouluttamiseksi, että heistä voisi tulla johtajia ja että he voisivat kasvaa lahjojensa käytössä.

Keskiviikojen avoimet kokoukset ovat olleet suureksi siunaukseksi ei ainoastaan vierailijoille vaan myös henkilökunnalle ja opiskelijoille. Näihin iltoihin tulee aina uusia ihmisiä, joita palvellaan. Mikä ilo onkaan nähdä lisääntyvä hengellinen nälkä ja jano ihmisillä, niin että he tulevat eri suunnilta oppiakseen tuntemaan Herraa yhä enemmän intiimillä tavalla. Ihmisiä vapautuu menneisyyden haavoistaan, vammoistaan, kivuistaan, masennuksestaan ja he rohkaistuvat vaeltamaan todellisen identiteettinsä mukaisesti Kristuksessa.

Ylistyskoulu 2015

DSCN7784

DSCN7789

Vasen: Ylistyskoulun opiskelijat siunaamassa henkilökuntaansa 7. tammikuuta alkaneen luentovaiheen lopussa. Oikealla: Ylistyskoulun 2015 jäsenet lähetysmatkansa aluksi palvelemassa Siilinjärven helluntaiseurakunnassa.

Ylistyskoulun neljä opiskelijaa – Cyril, Niina, Joona ja Iina – lähtivät henkilökuntaan kuuluvan Cynthian kanssa huhtikuun 9. päivä kahdeksan viikon lähetysmatkalle. Ryhmä palvelee ensimmäiset kolme viikkoa Grönlannissa, sitten toiset kolme viikkoa Islannissa ja lopuksi kaksi viikkoa Norjan ja Suomen raja-alueella. Tähän työhönsä he tarvitsevat niin rukousta kuin taloudellista tukea.

Muita uutisia

Haluamme kiittää kaikkia teitä, jotka olette rukouksissa, taloudellisessa tukemisessa tai muin tavoin seisseet rinnallamme. Jumala on vastannut kaikkiin rukouksiimme, jotka liittyvät meitä auttaviin vapaaehtoisiin työntekijöihin. Meillä on nyt taitava ja sitoutunut nainen, joka neljänä päivän viikosta huolehtii keittiöstämme ja ruoanlaitosta. Jumala lähetti meille lempeän ja rakkaudellisen nuoren naisen huolehtimaan OPK:mme opiskelijoiden lapsista. Hän lähetti meille myös kuusi jäsentä koulun henkilökuntaan.

Kutsumme Sinua ”Jumalan Isänsydän” -viikonloppuseminaariimme, joka on toukokuun 2.-3., 2015. Teemme myös yhteistyötä Rautavaaran helluntaiseurakunnan kanssa heidän ”Avoin mini-opetuslapseuskoulussaan”. Opetus siinä alkaa toukokuun 23., 2015. Sen viikon puhujamme OPK:ssamme on myös siellä opetusvastuussa, joten heidän nettisivuiltaan saat lisätietoja.

Älä myöskään epäröi kertoa meille kuinka voimme rohkaista Sinua ja rukoilla Sinun ja rakkaittesi puolesta. Armo ja rauha olkoot runsaasti kanssasi Jumalan ja Herramme Jeeusksen tuntemisen kautta. Hänen jumalallinen voimansa on antanut meille kaiken tarpeellisen jumaliseen elämään Hänen tuntemisensa kautta, Hänen, joka on kutsunut meidät kirkkaudellaan ja hyvyydellään.

Rukoilkaamme edelleen seuraavien asioiden puolesta:

  1. Viisautta, voimaa ja voitelua meille kaikille työhömme.

  2. Varoja ja taitavia työntekijöitä Eenok-hallin työn loppuunsaattamiseksi (putkimies, kirvesmies).

  3. Uutta henkilökuntaa eri palvelutehtäviin Missionuorten Koivumäen keskukseen.

  4. Jumalallista suosiota Herralta niihin uusiin palvelupaikkoihin ja ihmisten pariin, minne Hän johdattaa.

  5. Uusia työtovereita, jotka rukoilevat ja tukevat henkilökuntaamme kuukausittain, jotta voimme jatkaa palvelemista ja sen tekemistä, mihin Jumala on meidät tämän kansan parissa ja ympäröivissä maissa kutsunut.

Siunauksia Kristuksessa Missionurten Koivumäen perheeltä !

About the Author